Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк обговорив із представниками МВФ подальшу підтримку України

Національний банк обговорив із представниками МВФ подальшу підтримку України

28 березня Голова Національного банку України Кирило Шевченко разом із заступниками зустрівся з керівником місії МВФ по Україні Іванною Владковою-Холлар та постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном.

Голова Національного банку подякував представникам МВФ за підтримку і допомогу, яку надав Фонд Україні у перші дні війни, затвердивши додаткове фінансування нашій країні за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument (RFI).

"Ми вдячні Фонду за оперативну реакцію на наше звернення та швидке прийняття рішення щодо виділення фінансової допомоги нашій державі", – сказав Кирило Шевченко.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну економічну ситуацію в Україні та заходи, вжиті Національним банком із перших днів війни для забезпечення фінансової стабільності. НБУ поінформував партнерів стосовно своїх зусиль щодо посилення міжнародних економічних санкцій для російської федерації.

Учасники зустрічі торкнулися питання створення спеціального рахунку під адмініструванням МВФ для того, щоб держави–члени Фонду й надалі могли надавати допомогу українській економіці на двосторонній основі. Також обговорили шляхи консолідації зусиль міжнародних партнерів з метою підтримки та відновлення України.

"Для нас вкрай важливо підтримувати постійний контакт із міжнародною спільнотою, адже фінансова та експертна підтримка таких міжнародних партнерів, як МВФ, допоможе відновити та розвивати Україну після війни", – наголосив Кирило Шевченко.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини