Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк оновлює системи гарантованого електроживлення

Національний банк оновлює системи гарантованого електроживлення

Національний банк України за підтримки Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» модернізує власні системи гарантованого електроживлення для забезпечення безперебійної роботи центрального банку в умовах перебоїв з електропостачанням, спричинених ракетними обстрілами росією енергетичної інфраструктури України.

Усвідомлюючи нагальну потребу в безперебійному та сталому енергопостачанні, Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» надав Національному банку дизельний генератор та джерела безперебійного живлення. Ці ресурси суттєво зміцнять спроможність Національного банку підтримувати роботу під час перебоїв в електропостачанні.

«Повномасштабна війна загострила проблему забезпечення безперервного електроживлення в критичних ситуаціях, особливо в умовах ракетних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури. Тому ми вдячні нашим партнерам з USAID за підтримку у придбанні додаткового обладнання, що дасть змогу посилити нашу спроможність до безперебійної роботи та забезпечити гарантоване електроживлення об’єктів критичної інфраструктури Національного банку, як у воєнний час, так і після його завершення», – сказав заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

Директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп підкреслив важливе значення цієї ініціативи, зазначивши: «Надання резервного енергетичного обладнання є важливим проактивним кроком на підтримку діяльності центрального банку в умовах значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, спричинених російською війною. Надання нами цього обладнання має на меті допомогти Національному банку посилити стійкість фінансової системи, забезпечуючи при цьому його здатність підтримувати стабільну діяльність банківської системи та безперебійне здійснення щоденних операцій».

Національний банк прагне розвивати власні системи безперебійного електропостачання для захисту критичної банківської інфраструктури України. Як суб’єкт національної системи захисту критичної інфраструктури, Національний банк забезпечує безперервну роботу банківської системи, функціонування фінансового ринку, проведення готівкових і безготівкових розрахунків, підтримуючи водночас безпеку та стабільність фінансової системи України в умовах воєнного стану.

У межах проєкту POWER BANKING як регулятор банківської системи Національний банк прагне залучити альтернативні джерела енергії та резервні канали зв’язку для гарантування безперебійної роботи за будь-яких умов. Партнерство з USAID у встановленні додаткових систем гарантованого електроживлення є вкрай важливою складовою цих зусиль.

Наразі Національний банк проводить підготовчі роботи для введення в експлуатацію обладнання, що посилить енергонезалежність центрального банку.

Довідково

Проєкт USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» (IBR) – це п’ятирічна програма, яка впроваджується компанією DAI Global LLC, підтримує системні зміни в економіці України і збільшує пропозицію фінансування, доступного для українського бізнесу. Проєкт IBR має на меті трансформувати фінансовий сектор країни у добре функціонуючий і конкурентний ринок, який відповідає стандартам Європейського Союзу і є інтегрованим у міжнародні фінансові системи, водночас безпосередньо надаючи фінансування підприємствам для забезпечення сталого економічного зростання в Україні. Для отримання додаткової інформації про діяльність Проєкту IBR відвідайте сторінку у Фейсбуці.

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини