Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк подав до суду на народного депутата Михайла Головка

Національний банк України подав до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області (згідно з місцем реєстрації відповідача) позов «Про захист ділової репутації юридичної особи» до депутата Верховної Ради України Михайла Головка.

Зазначений народний депутат поширював недостовірну інформацію про те, що Національний банк рекомендував клієнтам банку «Хрещатик» переводити рахунки в банки, наближені до керівництва Національного банку.

14 квітня Національний банк спростував інформацію, розміщену в ЗМІ народним депутатом Михайлом Головком. Національний банк не давав жодних рекомендацій клієнтам банку ПАТ КБ «Хрещатик» щодо переходу на обслуговування в інші банки. Також члени Правління Національного банку України не мають відношення до жодного банку, адже це може призвести до конфлікту інтересів.

У Законі України «Про Національний банк України» чітко зазначено, що члени Правління Національного банку не можуть бути прямими чи опосередкованими власниками будь-якої кількості акцій (часток, паїв) будь-якого банку.

18 квітня Національний банк подав позов до депутата Верховної Ради України Михайла Головка до суду.

Вимоги позову: визнати інформацію, поширену Михайлом Головком, недостовірною та зобов’язати народного депутата її спростувати.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини