Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк поширить на операторів поштового зв’язку вимоги щодо здійснення операцій із приймання готівки для подальшого її переказу

Національний банк поширить на операторів поштового зв’язку вимоги щодо здійснення операцій із приймання готівки для подальшого її переказу

Національний банк України має намір поширити вимоги щодо здійснення операцій із приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу на операторів поштового зв’язку, які отримали ліцензію Національного банку України на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків (далі – ліцензія на переказ).

Відповідні зміни містить проект постанови Правління Національного банку України "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 12 лютого 2013 року № 42" (далі – Проект), що пропонується для громадського обговорення.

Наразі питання щодо здійснення операцій із приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу регулюються постановою Правління Національного банку України від 12 лютого 2013 року № 42 "Про врегулювання питань щодо приймання готівки для подальшого її переказу", норми якої поширюються на:

  • банки;
  • небанківські фінансові установи, які відповідно до законодавства України отримали ліцензію на переказ і є платіжними організаціями та/або учасниками платіжної системи;
  • комерційних агентів банків – юридичних осіб, які уклали агентські договори з банками.

Аналіз регуляторного впливу цього Проекту.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються до 01 травня 2019 року на поштову та електронні адреси Національного банку України.

Поштова адреса: управління регулювання платіжних систем Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку, вул. Інститутська, 9, м. Київ, 01601.

Електронна адреса: 22SPRA@U0H0, [email protected]

Теги
Документи
Your browser does not support SVGs
Проект постанови Правління Національного банку України “Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 12 лютого 2013 року № 42 “Про врегулювання питань щодо приймання готівки для подальшого її переказу”
Завантажити
Your browser does not support SVGs
Аналіз регуляторного впливу проекту постанови Правління Національного банку України “Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 12 лютого 2013 року № 42 “Про врегулювання питань щодо приймання готівки для подальшого її перека
Завантажити
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини