Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "ПРОФІН БАНК"

Національний банк України розглянув пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд) щодо ліквідації неплатоспроможного ПАТ “ПРОФІН БАНК” й ухвалив рішення про його ліквідацію та відкликання банківської ліцензії.

Так під час здійснення нагляду за діяльністю ПАТ “ПРОФІН БАНК” Національним банком було виявлено здійснення ризикової діяльності цією фінансовою установою, що призвело до неодноразового застосування Національним банком до ПАТ “ПРОФІН БАНК” заходів впливу за порушення вимог законодавства з питань фінансового моніторингу.

У зв’язку з цим та з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів ПАТ “ПРОФІН БАНК” постановою Правління Національного банку України від 19.01.2015 № 35/БТ ПАТ “ПРОФІН БАНК” було віднесено до категорії неплатоспроможних.

На виконання вимог статті 34 розділу VII Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб” виконавчою дирекцією Фонду прийнято рішення від 19.01.2015 № 11, згідно з яким з 20.01.2015 по 19.04.2015 запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду для її здійснення.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини