Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "АКБ "Капітал"

Національний банк України 29 жовтня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення №753 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "АКБ Капітал".

У січні 2015 року ПАТ "АКБ "Капітал" через незадовільну якість активів та ризик ліквідності через зменшення високоліквідних активів було віднесено до  категорії проблемних.

Упродовж наступних 180 днів ПАТ "АКБ "Капітал"  був зобов'язаний привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку України.

Проте, незважаючи на зусилля з боку власника істотної участі, стабілізувати роботу банку не вдалося. Причиною цього стало те, що переважна більшість активів банку та частина операційних потужностей залишилась на тимчасово окупованій території, у зв’язку з чим не можна забезпечити ні надходження грошового потоку для задоволення потреб вкладників та кредиторів, ні відповідний рівень управління ризиками.

Зважаючи на всі ці обставини Правління Національного банку України 20 липня 2015 року прийняло рішення про віднесення ПАТ "АКБ "Капітал" до категорії неплатоспроможних.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини