Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Дельта Банк"

Національний банк України 02 жовтня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення № 664 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Дельта банк".

АТ "Дельта Банк" було віднесено до категорії проблемних в жовтні 2014 року, а 3 березня було прийняте рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних (постанова від 02.03.2015 № 150).

Головною причиною віднесення АТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

З урахуванням системного значення АТ "Дельта Банк" Міністерство фінансів України та Національний банк України всебічно обговорювали плани реструктуризації банку та можливої участі держави в його рекапіталізації. Але ураховуючи незадовільний стан активів банку регулятор був змушений ухвалити рішення про визнання банку неплатоспроможним.

Довідково

Станом на 5 жовтня 2015 року в Україні функціонував 122 банк (без врахування неплатоспроможних банків), з них 39 банків з іноземним капіталом.

Упродовж 2014-2015 років Правлінням Національного банку України було прийнято 58 рішень про віднесення банків до категорії неплатоспроможних, 25 з яких – у 2015 році.

Протягом вищезазначеного періоду було відкликано банківську ліцензію та розпочато процедуру ліквідації 52 банків, 33 з яких – у 2015 році. Крім того у 2015 році були прийняті рішення про ліквідацію двох банків ("ПАТ "Банк Морський" та ПАТ "ЧБРР"), у яких ліцензії були відкликані у 2014 році.

Загалом на сьогодні у категорії неплатоспроможних перебуває 8 банків, у стадії ліквідації – 58 банків.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини