Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Софійський" та ПАТ "Петрокоммерц-Україна"

Національний банк України за пропозиціями Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Софійський" та ПАТ "Петрокоммерц-Україна" (№284 від 22 квітня 2016 року та №280 від 21 квітня 2016 року).

Після віднесення ПАТ "Банк Петрокоммерц-Україна" до категорії проблемних було установлено факти невиконання банком операцій клієнтів у встановлений законодавством строк. На 16 березня обсяг невиконаних операцій перевищив 30% зобов'язань банку. У зв'язку з цим згідно з пунктом 3 частини першої статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність", Національний банк був зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. ПАТ “Банк Петрокоммерц-Україна” було віднесено до категорії неплатоспроможних 17 березня 2016 року.

ПАТ Банк "Софійський" було віднесено до категорії неплатоспроможних 22 грудня 2015 року через втрату ліквідності. Власники істотної участі в банку не змогли вжити своєчасних заходів з достатньої фінансової підтримки для запобігання настанню неплатоспроможності банку, пошук інвестора не дав очікуваних результатів. Згідно з пунктом 3 частини першої статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі невиконання банком протягом п'яти робочих днів поспіль двох і більше відсотків своїх зобов'язань перед вкладниками та іншими кредиторами.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини