Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Укрінбанк"

Національний банк України 22 березня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення №180 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Укрінбанк".

З метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів зазначеного банку, у зв’язку із допущенням ним протягом вересня зменшення більше ніж на 5% значення нормативу миттєвої ліквідності (Н4) більше п'яти разів, Національний банк України 1 жовтня 2015 року прийняв рішення про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії проблемних. Національним банком було встановлено строк для вжиття ПАТ "Укрінбанк" заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

У межах встановлених процедур Національний банк України працював з керівництвом та власниками ПАТ "Укрінбанк" щодо пошуку шляхів поліпшення фінансового стану. Так ПАТ "Укрінбанк" надав План фінансового оздоровлення, який передбачав залучення 500 млн. грн. в еквіваленті від інвестора та відновлення рівня ліквідності. В рамках запланованих заходів ПАТ "Укрінбанк" зареєстрував в Національному банку договір позики щодо залучення коштів від інвестора-нерезидента. Проте кошти від інвестора до банку так і не надійшли.

Зважаючи на невідповідність діяльності ПАТ “Укрінбанк” вимогам банківського законодавства і нормативно-правових актів Національного банку України, погіршення показників його діяльності та фінансового стану, а також невиконання ПАТ “Укрінбанк” Плану заходів та ПФО, Національний банк України був вимушений прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. На виконання вимог статті 34 розділу VII Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб” виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб після прийняття Національним банком рішення щодо віднесення ПАТ “Укрінбанк” до категорії неплатоспроможних прийнято рішення від 24.12.2015 № 239 “Про запровадження тимчасової адміністрації у ПАТ “Укрінбанк”.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини