Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк прийняв рішення відкликати ліцензію та ліквідувати ПАТ "СХІДНО-ПРОМИСЛОВИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК"

Національний банк України прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "СХІДНО-ПРОМИСЛОВИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК" (далі – АТ "СП БАНК"). Про це йдеться в постанові Правління Національного банку України від 09 вересня 2015 року № 595.

У зв’язку із проведенням на території Луганська активної фази антитерористичної операції АТ "СП БАНК" тимчасово з 18 липня 2014 року призупинив свою діяльність. Унаслідок цього Національний банк України з 21 липня 2014 року заблокував початкові платежі через систему електронних платежів, а з 11 листопада 2014 року – тимчасово виключив АТ "СП БАНК" з довідника учасника системи електронних платежів.

Згідно із Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів" № 629-VIII від 16 липня 2015 року, Національний банк має забезпечити прийняття рішення про "відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банків, зареєстрованих на території проведення антитерористичної операції, що не провадять свою діяльність та припинили участь у системі електронних платежів Національного банку Україниˮ.

АТ "СП БАНК" не був перереєстрований поза зоною антитерористичної операції та не поновив участь у системі електронних платежів, унаслідок чого було прийняте рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини