Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк продовжив дію санкцій щодо деяких банків

Національний банк на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 01 березня 2018 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеного в дію Указом Президента України від 06 березня 2018 року, продовжує забезпечувати реалізацію санкцій, застосованих до деяких банків, а саме:

  • ПАТ "Сбербанк";
  • ПАТ "Промінвестбанк";
  • ПАТ "ВТБ Банк";
  • ПАТ "БМ Банк".

Йдеться про заборону цим банкам здійснювати будь-які фінансові операції, які передбачають переказ коштів або виведення капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб.

Санкції спрямовані на захист інтересів клієнтів, які обслуговуються в зазначених банках. Вони також унеможливлюють виведення цими банками капіталів з України на користь материнських банків та інших пов'язаних з ними осіб.

Також уточнюються строки подання інформації за формою статистичної звітності № 217 "Звіт про банківські рахунки та залишки коштів на цих рахунках фізичних та юридичних осіб, до яких Україною застосовані обмежувальні заходи (санкції), та про наміри здійснення фінансових операцій такими особами/на користь таких осіб", передбаченою Правилами організації статистичної звітності, що подається до НБУ.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 15 березня 2018 року № 24 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 року № 654", яка набирає чинності 16 березня 2018 року.

Довідково

ПАТ "Сбербанк России" (Російська Федерація), дочірнім банком якого в Україні є ПАТ "Сбербанк";

ПАТ "Банк ВТБ" (Російська Федерація), якому належить дочірній банк в Україні ПАТ "ВТБ Банк" та АТ "БМ Банк";

Державна корпорація "Банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності" (Російська Федерація), що є власником ПАТ "Промінвестбанк".

Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 01 березня 2018 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведене в дію Указом Президента України від 06 березня 2018 року № 57/2018 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Правила організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України, затверджені Постановою Правління НБУ від 01.03.2016 № 129.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини