Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк тісно співпрацює з ЄБРР з питань навчання працівників банківського сектору

16 червня відбувся практичний вебінар на тему: "Кореспондентські відносини та запобігання "де-рискінгу", організований ЄБРР разом із Міжнародною асоціацією комплаєнсу (International Compliance Association – ICA) за підтримки Національного банку України.

Захід зібрав понад сто представників банківської спільноти.

Нагадаємо, де-рискінг – це явище, коли фінансові установи припиняють або обмежують ділові відносини з клієнтами для уникнення ризиків, а не управління ними. В контексті питань семінару де-рискінг створює істотні перешкоди для доступу українських банків на міжнародний ринок та здійснення платежів у іноземній валюті. 

Під час вебінару розглядалися такі теми: "Знай свого клієнта", "Оцінювання банками ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму", "Продукти/послуги банків у контексті встановлення та підтримання кореспондентських відносин", "Заповнення опитувальника Wolfsberg Group (Групи Вольфсберг)". 

Для встановлення та підтримання кореспондентських відносин українським банкам необхідно навчити персонал, налаштувати свої бізнес-процеси і забезпечити розкриття інформації відповідно до міжнародних стандартів із комплаєнсу та боротьби з фінансовою злочинністю.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини