Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк відкликав банківську ліцензію у АТ "Укрсоцбанк" у результаті приєднання до АТ "Альфа-Банк"

Національний банк України відкликав банківську ліцензію та виключив АТ “Укрсоцбанк” з Державного реєстру банків. Відповідне рішення № 799-рш прийняте Правлінням НБУ 24 жовтня 2019 року.

Прийняте рішення пов’язане із завершенням реорганізації АТ “Укрсоцбанк” шляхом приєднання до АТ “Альфа-Банк” за спрощеною процедурою відповідно до вимог Закону України “Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків”.

Правонаступником активів та зобов’язань АТ “Укрсоцбанк” з 15 жовтня 2019 року стало АТ “Альфа-Банк”.

Дозвіл на  реорганізацію  АТ “Укрсоцбанк” шляхом приєднання до АТ “Альфа-Банк” було надано Національним банком 12 вересня 2019 року.

Нагадаємо, що Закон України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків" дає можливість провести реорганізацію банків шляхом приєднання за спрощеною процедурою, строк якої зменшено в декілька разів – із вісімнадцяти до трьох-чотирьох місяців.

Довідково

Упродовж 2018 року реорганізацію шляхом приєднання за спрощеною процедурою здійснили ПАТ "ВіЕс Банк" та АТ "ТАСКОМБАНК", а також ПАТ КБ "Центр" та ПАТ "МТБ Банк".

Станом на 25 жовтня 2019 року 75 банків здійснюють діяльність на підставі виданої Національним банком України банківської ліцензії.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини