Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк відкликав банківську ліцензію у ПАТ "Розрахунковий центр" на підставі поданої ним заяви

Національний банк України відкликав банківську ліцензію у ПАТ "Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках" (далі – ПАТ "Розрахунковий центр").

Відповідне рішення №390-рш Правління Національного банку ухвалило 10 серпня 2021 року.

Нагадаємо, що 03 лютого 2021 року акціонери ПАТ "Розрахунковий центр" ухвалили рішення про припинення цим банком здійснення банківської діяльності без припинення юридичної особи, а 30 червня 2021 року ПАТ "Розрахунковий центр" завершив здійснення банківської діяльності.

ПАТ "Розрахунковий центр" має ліцензію Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на здійснення клірингової діяльності і продовжить здійснювати відповідну професійну діяльність на ринках капіталу. Водночас грошові розрахунки, пов’язані з кліринговою діяльністю, надалі забезпечуватимуться з використанням рахунку в Національному банку України, що передбачено законом та найкращими міжнародними практиками.

ПАТ "Розрахунковий центр" – восьмий банк, який припинив здійснення банківської діяльності за власною ініціативою без припинення юридичної особи. Раніше Національний банк України вже відкликав ліцензії у ПАТ "ВЕРНУМ БАНК", АТ "БМ Банк", ПАТ "ДіВі Банк", ПАТ "КБ "Фінансовий партнер", ПАТ "Апекс-Банк", ПАТ "Промислово-фінансовий банк" та ПАТ "Кредит Оптима Банк". 

Процедура припинення здійснення банківської діяльності без припинення юридичної особи здійснюється відповідно до Закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків".

Для припинення здійснення банківської діяльності без припинення юридичної особи банк погоджує з Національним банком України план припинення та повністю виконує зобов’язання, пов’язані із здійсненням банківської діяльності у встановлений строк.

Довідково

Національний банк України є ключовим акціонером ПАТ "Розрахунковий центр" (у володінні НБУ понад 83% акцій РЦ).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини