Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк відновлює окремі операції з інвестиційними монетами України

Національний банк відновлює окремі операції з інвестиційними монетами України

Національний банк України відновлює окремі операції з інвестиційними монетами України, можливість здійснення яких з початку повномасштабного вторгнення була обмежена регулятором.

Наразі Національний банк не лише реалізовуватиме інвестиційні монети України, а й здійснюватиме операції з купівлі інвестиційних монет та приймання пошкоджених інвестиційних монет України від населення для здійснення оцінки.

Зазначений перелік операцій здійснюватиметься згідно з окремими розпорядчими актами Національного банку за умови, якщо немає прямої загрози життю та здоров’ю працівників та клієнтів.

Відповідні норми зазначені в постанові Правління Національного банку від 08 листопада 2023 року № 141 "Про внесення зміни до Положення про організацію готівкового обігу і ведення емісійно-касових операцій у банківській системі в особливий період", що набирає чинності з 14 листопада 2023 року.

Перелік пунктів Національного банку, які здійснюватимуть вищезазначені операції, буде розміщено на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку "Інвестиційні монети".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини