Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк вимагає від міжнародних перестраховиків, страхових і перестрахових брокерів зупинити співпрацю з Російською Федерацією

Національний банк вимагає від міжнародних перестраховиків, страхових і перестрахових брокерів зупинити співпрацю з Російською Федерацією

Національний банк України звернувся до міжнародних перестраховиків, страхових і перестрахових брокерів – Lloyd's, Swiss Re Ltd., Munich Reinsurance Company, Gen Re, Hannover Re, SCOR S.E., PartnerRe Ltd., Arch Re, AIG, Marsh, Willis з вимогою зупинити обслуговування договорів перестрахування ризиків страховиків Російської Федерації.

Таке звернення зумовлене необхідністю вжиття заходів, пов'язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану на території України на виконання  Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні".

"Залишаючись на варті фінансової оборони країни, Національний банк України  категорично проти, щоб страховики країни-агресора перестраховували свої ризики в міжнародних перестраховиків, страхових і перестрахових брокерів. Віримо, що світові гравці сприятимуть настанню миру в Україні та повністю розірвуть контакти з Російською Федерацією", – наголосив заступник Голови Національного банку України Сергій Ніколайчук.

Довідково

З аналогічною вимогою виступили всі вітчизняні асоціації та об’єднання учасників страхового ринку: Асоціація "Страховий бізнес", Національна асоціація страховиків України, Ліга страхових організацій України, Харківський союз страховиків, Федерація страхових посередників України.

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини