Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк вітає рішення Bloomberg L.P. призупинити роботу в росії та білорусі

Національний банк вітає рішення Bloomberg L.P. призупинити роботу в росії та білорусі

Національний банк України вітає рішення Bloomberg L.P. призупинити роботу в росії та білорусі через вторгнення в Україну.

Це рішення передбачає закриття доступу для клієнтів з росії та білорусі до всіх фінансових продуктів компанії: терміналу, ліцензії на дані, каналу даних та електронних торговельних платформ.

Крім того, облігації росії будуть виключені з індексів з фіксованою дохідністю наприкінці місяця. Це стане наступним кроком після виключення російських акцій з глобальних фондових індексів Bloomberg, яке відбулося 9 березня.

Нагадуємо, що 3 березня 2022 року Національний банк України закликав відключити від найбільших у світі торговельно-інформаційних платформ Bloomberg та Refinitiv (раніше – Reuters) російські та білоруські фінансові установи. 11 березня 2022 року London Stock Exchange Group (LSEG), до якої входить платформа Refinitiv, призупинила доступ клієнтів з росії до всіх своїх продуктів та послуг.

"Ми дуже вдячні за ухвалені рішення Bloomberg L.P. та LSEG, які є ключовими гравцями у сфері постачання даних та інформації на світовому фінансовому ринку. Ці кроки у напрямі повної ізоляції агресора посилять вплив від раніше запроваджених санкцій і прискорять визволення України від російських загарбників", – наголосив Юрій Гелетій, заступник Голови Національного банку України.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини