Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк заборонив набуття Андрієм Косоговим істотної участі в АТ “АЛЬФА-БАНК”

Національний банк заборонив набуття Андрієм Косоговим істотної участі в АТ “АЛЬФА-БАНК”

Національний банк України заборонив набуття Косоговим Андрієм Миколайовичем істотної участі в АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ “АЛЬФА-БАНК”. Відповідне рішення 27 жовтня 2022 року ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем з огляду, зокрема, на застосування до Косогова Андрія Миколайовича персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони України від 19 жовтня 2022 року та, відповідно, на невідповідність ділової репутації Косогова А. М. вимогам законодавства України.

 

Довідково

15 квітня 2022 року Національний банк прийняв рішення визнати Косогова А. М. власником опосередкованої істотної участі в АТ “АЛЬФА-БАНК” у розмірі 40,9614% статутного капіталу АТ  “АЛЬФА-БАНК”, який набув істотну участь без отримання погодження Національного банку та з порушенням вимог банківського законодавства України та нормативно-правових актів Національного банку.

Національний банк погоджує набуття істотної участі в банках в порядку, визначеному статтями 34 та 34-1 Закону України "Про банки і банківську діяльність" та Положенням про ліцензування банків, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 22 грудня 2018 року № 149 (зі змінами).

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини