Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк закликав Канаду, Японію, Швейцарію, США, Великобританію та ЄС застосувати санкції до закордонних підрозділів банків рф

Національний банк закликав Канаду, Японію, Швейцарію, США, Великобританію та ЄС застосувати санкції до закордонних підрозділів банків рф

Голова Національного банку України Кирило Шевченко звернувся до компетентних органів Канади, Японії, Швейцарії, США, Великобританії та ЄС із проханням застосувати санкції до закордонних підрозділів російських банків.

Безпрецедентне знищення  населення України росією, що триває вже більше місяця, свідчить про те, що санкцій, запроваджених західними країнами проти деяких російських державних банків, починаючи з 2014 року, недостатньо. Увесь цивілізований світ має продовжувати тиснути на державу-окупанта доти, доки російська військова агресія в Україні не буде повністю припинена. Дочірні компанії російських фінансових установ продовжують реалізовувати державну стратегію рф за кордоном, різними способами уникаючи санкцій поза її межами, і можуть бути залучені до розбудови схем уникнення санкцій – йдеться у зверненні Голови Національного банку.

"Ми впевнені, що лише спільними зусиллями, спрямованими на протистояння агресору, зможемо забезпечити захист принципів демократії та миру. Адже мова зараз йде вже не про бізнес, а про збереження життя мирного населення нашої держави", – наголосив Кирило Шевченко.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини