Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк зареєстрував торговельну марку PROSTIR e-Secure

Національний банк зареєстрував торговельну марку PROSTIR e-Secure

Національний банк України отримав від Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій (УКРНОІВІ) свідоцтво про реєстрацію торговельної марки PROSTIR e-Secure. Таке свідоцтво є підтвердженням права власності Національного банку на бренд PROSTIR e-Secure.

"Реєстрація торговельної марки – важлива подія для кожної компанії та продукту, адже сприяє зростанню довіри та впізнаваності бренду серед споживачів, посилює конкурентоздатність та створює правовий фундамент для захисту інтелектуальної власності", – зазначив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Андрій Поддєрьогін.

Нагадаємо, що технологію PROSTIR e-Secure було впроваджено в національній картковій платіжній системі "ПРОСТІР" у 2022 році. 

PROSTIR e-Secure є важливим інструментом підвищення рівня безпеки операцій у мережі Інтернет з платіжними картками ПРОСТІР, зокрема мінімізації ризиків платіжного шахрайства. Учасники системи та процесингові центри ведуть активну роботу щодо підключення до PROSTIR e-Secure, що також спрямовано на виконання вимог Закону України "Про платіжні послуги" та Положення про автентифікацію та застосування посиленої автентифікації на платіжному ринку (затвердженого постановою Правління НБУ від 03.05.2023 № 58).  

Довідково

PROSTIR e-Secure – технологія захисту операцій електронної комерції для учасників національної карткової платіжної системи "ПРОСТІР", що побудована на протоколі EMV 3-D Secure версії 2.2.0 та представлена рішенням Directory Server, сертифікованим у EMVCo.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини