Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк завершує погодження членів наглядової ради Укрексімбанку

Національний банк завершує погодження членів наглядової ради Укрексімбанку

Національний банк України погодив кандидатури двох членів наглядової ради державного Укрексімбанку за результатами тестувань та співбесід, проведених Кваліфікаційною комісією за участі Правління Національного банку.

Зокрема, 13 лютого Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем погодив таких осіб:

  • Ласло Урбан (незалежний директор)
  • Дмитро Каплюк (представник держави від Верховної Ради України)

Отже, наразі наглядова рада Укрексімбанку майже повністю сформована – до її складу  входять 8 осіб (із 9), які погоджені Національним банком. Після того, як 27 грудня 2019 року Кабінет Міністрів припинив повноваження члена наглядової ради Укрексімбанку Стівена Фішера, ця посада залишається вакантною.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Національний банк погодив кандидатури таких членів наглядової ради Укрексімбанку: Вікторія Страхова (представник держави від Президента України), Юрій Буца (представник держави від Кабінету Міністрів України). Згодом, у вересні 2019 року, погодження отримали такі кандидати: Стівен Фішер (незалежний директор), Домінік Меню (незалежний директор), Сергій Коновець (незалежний директор), Дімітрі Чічло (незалежний директор), Оляна Гордієнко (незалежний директор).

 

Довідково

 

Після проведення реформи корпоративного управління в державних банках у 2018 році наглядові ради цих банків мають складатись з дев’яти осіб, шість з яких є незалежними директорами, один є представником за квотою Президента, один – від Кабінету міністрів та один від Верховної Ради.

Для визначення претендентів на посади незалежних членів наглядової ради державного банку Кабінет Міністрів України утворює конкурсну комісію, до складу якої входять один представник від Президента України, три – від Кабінету Міністрів України та один – від профільного Комітету Верховної Ради України, до відання якого належать питання банківської діяльності. Вимоги до членів конкурсної комісії визначає Кабінет Міністрів України.

Претенденти на посади незалежних членів наглядової ради державного банку визначаються через конкурсний відбір.

Члени наглядових рад мають також бути погоджені Національним банком. У разі непогодження кандидатури члена наглядової ради Національний банк має право вимагати зміни кандидатури відповідно до Закону "Про банки та банківську діяльність".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини