Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Національний банк змінює порядок розрахунку вартості пулу активів у заставі за кредитами рефінансування

Національний банк змінює порядок розрахунку вартості пулу активів у заставі за кредитами рефінансування

Національний банк України з 19 вересня 2022 року на час дії воєнного стану змінює порядок розрахунку вартості пулу активів, переданого банком у заставу за кредитами рефінансування та за кредитами овернайт. 

За оцінками Національного банку, відповідні зміни дадуть змогу мінімізувати негативні наслідки, пов'язані зі зменшенням справедливої вартості ОВДП у пулах банків, та сформують сприятливі умови для підтримання належного рівня ліквідності банківської системи. 

Оновлений порядок застосовуватиметься до банків, що виконують умови генерального кредитного договору, а також не мають простроченої заборгованості за всіма кредитами, наданими Національним банком та за нарахованими за ними процентами. Відповідна норма поширюватиметься на кредити рефінансування та кредити овернайт, отримані банками до 19 вересня 2022 року (включно).

Зміни унесені постановою Правління Національного банку України від 2 вересня 2022 року № 199 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 22" та набирають чинності з 19 вересня 2022 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини