Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

НБУ попередив банки та інших учасників фінансового сектору про зовнішню хакерську атаку

Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектору про зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом на декілька українських банків, а також на деякі підприємства комерційного та державного секторів, що відбувається сьогодні.

У результаті таких кібератак ці банки мають складності з обслуговуванням клієнтів та здійсненням банківських операцій.

Наразі у банківському секторі посилено заходи безпеки для протидії хакерським атакам та відновлення доступу до всіх послуг в стандартному режимі.

Національний банк упевнений, що захист банківської інфраструктури від шахрайських дій в кіберпросторі організовано належним чином, а спроби кібератак на інформаційні системи банків будуть нейтралізовані.

Національний банк України моніторить ситуацію.

Роботу Системи електронних платежів (СЕП) Національного банку України подовжено до 20:00.

Електронна інфраструктура Національного банку працює в звичайному режимі. У тому числі - система електронних платежів, якою користуються банки, та внутрішня комп'ютерна мережа НБУ. Наразі триває сканування робочих станцій на наявність підозрілих та вірусних файлів.

Зараз найголовніше - дати спеціалістам як Національного банку, так і комерційних банків й інших установ час та можливість зробити свою роботу.

Водночас кібербезпека – відповідальність кожного з нас. Тому Національний банк закликає дотримуватися правил інформаційної безпеки: бути уважними і не відкривати e-mail повідомлення від невідомих адресатів та сумнівного походження.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини