Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
NBU University Challenge 2023: відкрито реєстрацію студентських команд

NBU University Challenge 2023: відкрито реєстрацію студентських команд

Національний банк України оголошує про початок традиційного студентського чемпіонату "Монетарна політика: виклик НБУ університетам" (NBU University Challenge 2023) та запрошує до участі у змаганнях молодь з усієї України.

"Другий рік поспіль Національний банк проводить NBU University Challenge в умовах повномасштабної війни. В умовах високої невизначеності, значних ризиків та постійного калібрування власного інструментарію для забезпечення макрофінансової стабільності. Все це – виклики й для майбутніх робіт учасників чемпіонату, які, не маю сумнівів, вони вкотре гідно здолають.

Залучення молоді – це не лише можливість ближче познайомити з роботою центрального банку тих, хто будуватиме майбутнє України. Це також дасть змогу Національному банку почути свіжі думки та ідеї, які можуть допомогти підвищити нашу ефективність", – зазначив Голова НБУ Андрій Пишний.

Що таке NBU University Challenge?

Це унікальна можливість зазирнути за лаштунки роботи центрального банку. Національний банк з 2019 року щорічно проводить це змагання для поглиблення практичного розуміння студентами ролі монетарної політики в розвитку економіки України.

Учасникам необхідно буде підготувати та обґрунтувати відповідь на розширене питання: "Якими мають бути рішення Правління НБУ щодо процентних ставок, офіційного курсу та валютних обмежень під час війни і чому?"

Беручи участь у змаганні, студенти можуть поліпшити навички аналітичного мислення, економіко-математичного моделювання, командної роботи й публічних виступів, які є важливими для успішного професійного розвитку.

Хто може взяти участь у чемпіонаті?

Команди будь-якого закладу вищої освіти нашої країни. Команда має складатися з трьох-п'яти студентів, які навчаються на одному факультеті. Роботу команди координує один викладач-наставник.

Учасниками чемпіонату не можуть бути чинні стажисти або працівники Національного банку.

Минулого року в чемпіонаті взяли участь понад 100 студентів – представники 20 університетів із 10 областей України та міста Києва. Загалом за чотири роки існування цього студентського змагання його учасниками стали команди з 49 університетів із 20 регіонів України.

Як зареєструватися для участі та коли відбуватиметься NBU University Challenge 2023?

Щоб зареєструватися для участі в чемпіонаті, командам необхідно заповнити форму за цим посиланням. Реєстрація студентських команд триватиме до 20 вересня 2023 року (включно).

Наступного дня після закриття реєстрації, 22 вересня, відбудеться настановча сесія для зареєстрованих команд. Учасники матимуть можливість ознайомитися з роботою Комітету з монетарної політики Національного банку та дізнатися більше про інструменти, які застосовує центральний банк для забезпечення макрофінансової стабільності в умовах повномасштабної війни. Презентації для участі у змаганні мають бути подані командами до 25 жовтня (включно). Оголошення результатів відбору команд-фіналістів відбудеться 8 листопада, а фінал – 24 листопада.

Роботи учасників оцінюватимуть члени Комітету з монетарної політики Національного банку України та запрошені експерти.

Що отримають фіналісти чемпіонату?

Фіналісти й переможці чемпіонату будуть відзначені та отримають запрошення на стажування до НБУ, а команда-переможець здобуде Кубок Голови Національного банку України.

Із детальною інформацією про умови участі та основні етапи чемпіонату можна ознайомитися за посиланням.

Реєструйтеся для участі та до зустрічі на NBU University Challenge!

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини