Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Небанківські фінансові установи удосконалять кредитні договори

Небанківські фінансові установи удосконалять кредитні договори

Національний банк затвердив Положення про додаткові вимоги до договорів небанківських фінансових установ про надання коштів у позику (споживчий, фінансовий кредит). Мета документа – зробити договори інформативнішими та зрозумілішими для споживачів фінансових послуг.

Положення передбачає окремі норми щодо змісту договору, способу викладення тексту договору, порядку підписання договору, що укладається у вигляді електронного документа, а також встановлює заборону включати до змісту договору недобросовісні умови.

За оцінками Національного банку, додаткові вимоги до кредитних договорів забезпечать належний рівень розкриття в договорі істотної інформації щодо умов надання послуги небанківською фінансовою установою, прав та обов’язків сторін договору, а також наслідків невиконання взятих споживачем зобов’язань.

Зазначені вимоги затверджені постановою Правління Національного банку України від 3 листопада 2021 року № 113 "Про затвердження Положення про додаткові вимоги до договорів небанківських фінансових установ про надання коштів у позику (споживчий, фінансовий кредит)" та набувають чинності з 5 листопада 2021 року.

Постановою передбачено перехідний період 3 місяці для приведення кредитодавцями своїх договорів у відповідність до вимог цього Положення.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини