Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одна установа поповнила фінансовий ринок та п’ять компаній отримали нові ліцензії

Одна установа поповнила фінансовий ринок та п’ять компаній отримали нові ліцензії

Національний банк уніс до Державного реєстру фінансових установ ТОВ "СТЕЛЛА ФІНАНС" (код за ЄДРПОУ 44385322).

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 06 серпня 2021 року.

На цьому ж засіданні Національний банк ухвалив рішення про видачу ліцензій на надання фінансових послуг:

  • ТОВ "СТЕЛЛА ФІНАНС" – трьох ліцензій на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання послуг з факторингу;
  • ТОВ "ФК "МАСОН" (код за ЄДРПОУ 41980199)– трьох ліцензій на надання послуг з фінансового лізингу, на надання гарантій та надання послуг з факторингу; 
  • ТОВ "ФК "ЕЛІТ ФІНАНС" (код за ЄДРПОУ 40340222) – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту;
  • ТОВ "ДІРЕКТ ФІНАНС ІНВЕСТ" (код за ЄДРПОУ 35141875) – ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу;
  • ПРАТ "СК "ЗАЛІЗНИЧНІ ШЛЯХИ" (код за ЄДРПОУ 22523595) – ліцензії на здійснення добровільного страхування сільськогосподарської продукції.

Страховий портфель ПРАТ "СК "ЗАЛІЗНИЧНІ ШЛЯХИ" відповідно до останньої поданої страховиком звітності станом на 31 березня 2021 року переважно складався з добровільного страхування наземного транспорту (крім залізничного), частка страхових платежів за цим видом становить 91,6% страхового портфеля страховика. Обсяг страхових премій становив 2 829,0 тис. грн, частка ринку  компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування становила 0,02% від загального обсягу.

Нагадуємо, що ТОВ "ФК "МАСОН" було внесено до Державного реєстру фінансових установ 11 грудня 2018 року, ТОВ "ФК "ЕЛІТ ФІНАНС" –  до Державного реєстру фінансових установ 27 січня 2020 року та ТОВ "ДІРЕКТ ФІНАНС ІНВЕСТ" – до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, 21 травня 2021 року.

Довідково

Перевірити чинні ліцензії фінансових установ можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини