Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одній небанківській фінансовій установі анульовано ліцензію, вісім установ виключено з реєстру

Одній небанківській фінансовій установі анульовано ліцензію, вісім установ виключено з реєстру

Національний банк України анулював ліцензію одній небанківській фінансовій установі та виключив з Державного реєстру фінансових установ вісім компаній.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 19 січня 2023 року.

Щодо анулювання ліцензії

ТОВ "ФК "СТАНДАРТ КЕПІТАЛ" (ЄДРПОУ 38489695) на підставі отриманої заяви та відповідних документів анульовано єдину наявну ліцензію – на надання послуг з факторингу.

Щодо виключення з реєстру 

Шість небанківських фінансових установ виключено з Державного реєстру фінансових установ у зв’язку з прийняттям Національним банком рішення про анулювання (відкликання) у них усіх наявних ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг:

  • ПТ "ЛОМБАРД ТОВАРИШ ГАРАШОВ Р.А. І КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 23367720);
  • ТОВ "ГАЛИЦЬКА ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 40656091);
  • ПТ "ЛОМБАРД "ПЕРВИННИЙ КАПІТАЛ" ЗА УЧАСТЮ АО "ЛОГОС" І КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 43025039);
  • ТОВ "СОЛАНО ФІНАНС" (ЄДРПОУ 42744226);
  • ТОВ "ФК “ВІЛАРДО" (ЄДРПОУ 40505930);
  • КС "ПРИДУНАВ’Я" (ЄДРПОУ 22497202).

Також з Державного реєстру фінансових установ на підставі поданих документів виключено ТОВ "ФК "СТАНДАРТ КЕПІТАЛ", а на підставі отриманої заяви – ПТ "ЛОМБАРД ПП "БАЗІС." І КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 30235628).

Довідково

Відповідно до підпункту 4 пункту 560 глави 68 розділу ХІ Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 24.12.2021 № 153, однією з підстав для виключення надавача фінансових послуг з Державного реєстру фінансових установ є прийняття Національним банком України рішення про анулювання (відкликання) усіх ліцензій/останньої з наявних у надавача фінансових послуг ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини