Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одній небанківській установі анульовано ліцензію, сім – виключено з  Державного реєстру фінансових установ

Одній небанківській установі анульовано ліцензію, сім – виключено з Державного реєстру фінансових установ

Національний банк відкликав (анулював) ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг та виключив із Державного реєстру фінансових установ КС "САМОПОМІЧ" (ЄДРПОУ 20550524) на підставі її власної заяви, керуючись особливим порядком під час дії воєнного стану*.

КС "САМОПОМІЧ" мала ліцензію на провадження діяльності з надання фінансових послуг, а саме на надання коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту.

Обсяг активів КС "САМОПОМІЧ" станом на 01 липня 2023 року становив 1 452,63 тис. грн (0,05% від загального обсягу ринку кредитних спілок), зобов’язання – 3,09 тис. грн (0,0004% від загального обсягу ринку кредитних спілок).

З Державного реєстру фінансових установ також виключено:

  • ПТ "МАЛЮТА І КОМПАНІЯ"- "ЛОМБАРД" (ЄДРПОУ 33705239);
  • ТОВ "ФК "РІАЛЬТО" (ЄДРПОУ 43492595);
  • ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "СТРАТЕГ" (ЄДРПОУ 40003578);
  • ТОВ "ФІНОД" (ЄДРПОУ 38352312);
  • ТОВ "ФК "№1" (ЄДРПОУ 38945877);
  • ТОВ "ФК "КІЩАК ГРУП" (ЄДРПОУ 44803560).

ПТ "МАЛЮТА І КОМПАНІЯ"- "ЛОМБАРД", ТОВ "ФК "РІАЛЬТО", ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "СТРАТЕГ", ТОВ "ФІНОД", ТОВ "ФК "№1" виключено з Державного реєстру фінансових установ у зв’язку з прийняттям Національним банком рішень про відкликання (анулювання) усіх ліцензій / останньої з наявних у надавачів фінансових послуг ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. ТОВ "ФК "КІЩАК ГРУП" – у зв’язку із відсутністю протягом трьох місяців поспіль ліцензії / ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 08 вересня 2023 року.

Довідково

* Кредитні спілки, які не мають зобов’язань за договорами про залучення внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки, під час дії воєнного стану мають право звернутися до Національного банку із заявою про відкликання (анулювання) ліцензій та виключення відомостей про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ.

Особливий порядок відкликання (анулювання) усіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг та виключення відомостей про кредитну спілку з Державного реєстру фінансових установ передбачений у пунктах 182-188 постанови Правління Національного банку України "Про врегулювання діяльності учасників ринку небанківських фінансових послуг, небанківських фінансових груп, учасників платіжного ринку, колекторських компаній та юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації" від 06 березня 2022 року № 39 (зі змінами).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини