Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Офіційно: Тимчасова адміністрація в АТ "СЕНС БАНК" розпочалася, сервіси для фізичних осіб працюють у звичайному режимі – Фонд гарантування вкладів

Офіційно: Тимчасова адміністрація в АТ "СЕНС БАНК" розпочалася, сервіси для фізичних осіб працюють у звичайному режимі – Фонд гарантування вкладів

Сьогодні, відповідно до рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд), в АТ "СЕНС БАНК" було запроваджено тимчасову адміністрацію. Команда Фонду уже працює в Банку і здійснює усі заходи в межах повноважень, визначених законодавством.

Зважаючи на те, що АТ "СЕНС БАНК" (далі – Банк) входить до переліку системно важливих банків, Національний банк України, як повідомлялося, направив до Кабінету Міністрів України пропозицію щодо участі держави у виведенні Банку з ринку. За фактом прийняття рішення Урядом буде повідомлено додатково.

Станом на зараз Фонд забезпечує стабільну операційну діяльність Банку. Сервіси для фізичних осіб працюють у звичайному режимі. Зокрема, здійснення платежів та отримання коштів у банкоматах для фізичних осіб доступні у рамках звичних, встановлених регулятором та банком лімітів, без додаткових обмежень зі сторони Фонду. Також без обмежень приймаються платежі юридичних осіб.

Нагадаємо, що після прийняття Кабінетом Міністрів України рішення про участь держави у виведенні Банку з ринку тимчасова адміністрація триватиме не більше двох днів з дня, наступного за днем отримання Фондом відповідного рішення Кабінету Міністрів України.

Після продажу акцій АТ "СЕНС БАНК" Міністерству фінансів України, держава стане власником Банку.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини