Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Оновлено перелік банків та небанківських установ, включених до плану перевірок з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на 2024 рік

Оновлено перелік банків та небанківських установ, включених до плану перевірок з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на 2024 рік

Національний банк України вніс зміни до Положення про порядок організації та здійснення нагляду у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду у сфері реалізації спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Змінами, зокрема, передбачено затвердження щорічного плану виїзних перевірок банків та небанківських установ з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства Правлінням Національного банку / Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності банків, оверсайту платіжної інфраструктури / Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг. Такий підхід відповідає колегіальному принципу прийняття рішень Національним банком (раніше план затверджував Голова Національного банку або його заступник).

Зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 04 квітня 2024 року № 37 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань нагляду" та набули чинності з 25 квітня 2024 року.

Відповідно до зазначених змін Правління Національного банку України 07 травня 2024 року затвердило план виїзних перевірок банків / небанківських установ з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на 2024 рік (для перевірок, які проводитимуться після 25 квітня 2024 року).

До нього увійшли:

банки:

  • у II кварталі – АТ "ОТП БАНК" (код за ЄДРПОУ 21685166);
  • у III кварталі – АТ "КРИСТАЛБАНК" (код за ЄДРПОУ 39544699), АТ "АБ "РАДАБАНК" (код за ЄДРПОУ 21322127);
  • у IV кварталі –  ПАТ "БАНК ВОСТОК" (код за ЄДРПОУ 26237202); 

небанківські установи: 

  • у II кварталі – ПТ "ДОНКРЕДИТ" (код за ЄДРПОУ 30416462), ТОВ "ОТП ЛІЗИНГ" (код за ЄДРПОУ 35912126);
  • у III кварталі – ПрАТ "СК"НАДІЙНА" (код за ЄДРПОУ 34350924), ТОВ "НоваПей" (код за ЄДРПОУ 38324133);
  • у IV кварталі – КС "Кредит-СоюЗ" (код за ЄДРПОУ 25204519), ТОВ "АВАНС КРЕДИТ" (код за ЄДРПОУ 43619089), ПрАТ "СК "УЛЬТРА АЛЬЯНС" (код за ЄДРПОУ 33152597).

План виїзних перевірок складено на підставі ризик-орієнтованого підходу, в тому числі враховуючи результати проведеної оцінки ризиків діяльності банків та небанківських установ. 

Інформація щодо переліку банків / небанківських установ, перевірки яких включено до плану, оприлюднюється згідно з вимогами пункту 13 розділу II Положення про порядок організації та здійснення нагляду у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду у сфері реалізації спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), затвердженого постановою Правління Національного банку України від 30 червня 2020 року № 90 (в редакції постанови Правління Національного банку України від 04 квітня 2024 року № 37). 

Оприлюднено інформацію щодо переліку банків / небанківських установ, перевірки яких включено до плану перевірок з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на 2024 рік (частина I. Перевірки банків).

Оприлюднено інформацію щодо переліку банків / небанківських установ, перевірки яких включено до плану перевірок з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на 2024 рік (частина II. Перевірки небанківських установ).

Теги
Документи
Your browser does not support SVGs
План перевірок з питань фінмоніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на 2024 рік (частина I. Перевірки банків)
Завантажити
Your browser does not support SVGs
План перевірок з питань фінмоніторингу, дотримання валютного та санкційного законодавства на 2024 рік (частина II. Перевірки небанківських установ)
Завантажити
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини