Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Оновлено Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку

Оновлено Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку

Національний банк з метою створення передумов для впровадження безпаперових технологій у фінансовому секторі та повноцінного переходу на електронний документообіг оновив Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку (Положення № 328).

Так, банку, власникам істотної участі в банку, ключовим учасникам в структурі власності банку дозволено подавати до Національного банку документи, передбачені Положенням № 328, як в паперовій, так і в електронній формі. Зокрема, це стосується  документів про структуру власності банку, договору купівлі-продажу або іншого правочину, унаслідок виконання якого відбулися зміни в складі власників істотної участі або 10 найбільших остаточних ключових учасників банку.

Відтепер у разі подання до Національного банку України відповідних документів у електронній формі  надання їх в паперовій формі не вимагатиметься.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 16 травня 2022 року № 98 "Про внесення змін до Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку". Постанова набирає чинності з 19 травня 2022 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини