Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Оновлено порядок ведення касових операцій у національній валюті

Оновлено порядок ведення касових операцій у національній валюті

Національний банк України для забезпечення ефективного надання послуг з переказу коштів бізнесу та громадянам небанківськими надавачами платіжних послуг у контексті імплементації Закону України “Про платіжні послуги”, введеного в дію 01 серпня цього року, оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні.

Так, регулятор уточнив порядок ведення суб’єктами господарювання, зокрема небанківськими надавачами платіжних послуг, касових операцій з урахуванням загального порядку виконання платіжних операцій, послуг із зарахування та зняття готівкових коштів на/з рахунків користувачів.

Це дасть можливість небанківським надавачам платіжних послуг ефективніше працювати з суб’єктами господарювання та фізичними особами у сфері переказу коштів.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку  України від 19 вересня 2022 року № 205 “Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні”, що набирає чинності з 8 жовтня 2022 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини