Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Оновлено вимоги до перевірки джерел формування окремих складових регулятивного капіталу

Оновлено вимоги до перевірки джерел формування окремих складових регулятивного капіталу

Національний банк оновив вимоги до підтвердження джерел формування субординованого боргу, фінансової допомоги акціонерів та капітального інструменту з умовами списання/конверсії. Це зумовлено змінами до статті 30 Закону України “Про банки і банківську діяльність”, якими запроваджено право регулятора встановлювати вимоги до джерел формування складових регулятивного капіталу.

Так, банки з метою включення цих складових до регулятивного капіталу мають подавати документи, що підтверджують джерела їх формування, з урахуванням вимог Положення про ліцензування банків.

Крім того, оновлено вимоги до процентної ставки, за якою залучатимуться кошти на умовах субординованого боргу, зокрема передбачено обґрунтування банком її розміру.

Зазначені зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2021 року № 159 “Про затвердження Змін до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні” та набирають чинності з 05 січня 2022 року.

Довідково

Зміни до статті 30 Закону України “Про банки і банківську діяльність” внесені Законом України від 30 червня 2021 року № 1587-ІХ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи”.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини