Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Оприлюднено перелік закладів із навчання осіб, які провадять діяльність на ринках фінансових послуг

Національний банк України в якості регулятора ринку небанківських фінансових послуг уклав договори про співробітництво з навчальними закладами. Ці заклади проводять навчання та приймають іспити для осіб, які здійснюють діяльність на ринках фінансових послуг.

До ухвалення Національним банком нової нормативно-правової бази продовжують діяти чинні нормативно-правові акти Нацкомфінпослуг. Зокрема, це стосується тих, які регулюють реєстрацію й авторизацію учасників небанківського фінансового сектору. Відповідно, перелік документів, вимоги та інші процедури щодо осіб, які провадять діяльність на ринках фінансових послуг, залишатимуться незмінними.

Як і раніше, підтвердженням відповідності професійним вимогам особи, яка провадить діяльність на ринках фінансових послуг, залишається кваліфікаційне свідоцтво або сертифікат (для тимчасових адміністраторів), видані вищими навчальними закладами, з якими регулятор небанківських фінустанов має укладені договори.

Кваліфікаційні свідоцтва та сертифікати, видані до 1 липня 2020 року вишами, з якими Нацкомфінпослуг мав відповідні договори, залишаються чинними. Водночас отримати кваліфікаційне свідоцтво або сертифікат з 1 липня 2020 року можна в навчальних закладах, з якими Національний банк уклав договори про співробітництво з проведення навчання, підвищення кваліфікації та складання іспитів для осіб, які здійснюють діяльність на ринках фінансових послуг.

Станом на 1 липня 2020 року до переліку цих навчальних закладів належать:

  • Державний вищий навчальний заклад "Університет банківської справи";
  • Одеський національний економічний університет;
  • Національний університет біоресурсів і природокористування України;
  • ТОВ "Інститут післядипломної освіти та бізнесу”;
  • ПрАТ “ВНЗ "Київський міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації";
  • ПВНЗ "Міжнародний інститут бізнесу";
  • Національна академія внутрішніх справ.

Ці договори діятимуть до 31 грудня 2020 року. Надалі Національний банк планує переглянути вимоги до осіб, які провадять діяльність на ринках фінансових послуг, та змінити процедуру перевірки таких вимог.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини