Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

ПАТ "АКБ "КАПІТАЛ" визнано неплатоспроможним

ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО АКЦІОНЕРНО-КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "КАПІТАЛ" (далі – ПАТ "АКБ "КАПІТАЛ") 20 липня  2015 року віднесено Національним банком України до категорії неплатоспроможних.

У січні 2015 року ПАТ "АКБ "КАПІТАЛ" через незадовільну якість активів та ризик ліквідності через зменшення високоліквідних активів було віднесено до категорії проблемних.

Упродовж наступних 180 днів, тобто до 20 липня 2015 року ПАТ "АКБ "КАПІТАЛ"  був зобов'язаний привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку України.

Проте, незважаючи на зусилля з боку власника істотної участі, стабілізувати роботу банку не вдалося. Причиною цього стало те, що переважна більшість активів банку та частина операційних потужностей залишилась на тимчасово окупованій території, у зв’язку з чим не можна забезпечити ні надходження грошового потоку для задоволення потреб вкладників та кредиторів, ні відповідний рівень управління ризиками.

Зважаючи на всі ці обставини та з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів, керуючись статтями 7, 15, 55 Закону України "Про Національний банк України" та статтями 67, 73, 75, 76 Закону про банки, Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "АКБ "КАПІТАЛ" до категорії неплатоспроможних.

Нагадуємо, що відповідно до законодавства України ПАТ "АКБ "КАПІТАЛ" віднесене до категорії неплатоспроможних, підпадає під юрисдикцію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд), який запроваджує тимчасову адміністрацію та призначає уповноважених осіб у цій фінансовій установі. Фонд гарантує кожному вкладникові відшкодування коштів за його вкладом. Кошти відшкодовуються в розмірі вкладу, уключаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, і початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, установленого на дату прийняття такого рішення, незалежно від кількості вкладів в одному банку.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини