Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ" віднесено до категорії неплатоспроможних

19 березня 2015 року ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ” віднесено Національним банком України (постанова Правління Національного банку України від 19 березня 2015 року № 190) до категорії неплатоспроможних.

Таке рішення прийняте у зв’язку з неспроможністю учасників/акціонерів ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ” забезпечити капіталізацію згідно з результатами діагностичного обстеження банку, проведеного у 2014 році, керуючись пунктом 3 частини 3 статті 1 Закону України "Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків”.

Так ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ” не забезпечило у встановлені строки виконання Плану капіталізації щодо збільшення капіталу банку, основним призначенням якого є покриття негативних наслідків різноманітних ризиків, які банки беруть на себе в процесі своєї діяльності, а також забезпечення захисту вкладів, фінансової стійкості й стабільної діяльності банків.

Отже, власниками істотної участі ПАТ "БАНК "КИЇВСЬКА РУСЬ” всупереч вимогам статті 58 Закону України "Про банки і банківську діяльність” не вжито своєчасних заходів для запобігання настанню неплатоспроможності банку.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини