Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

ПАТ "Діамантбанк" віднесено до категорії неплатоспроможних

Відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 24 квітня 2017 року Правління Національного банку України прийняло рішення № 264-рш/БТ "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Діамантбанк" до категорії неплатоспроможних".

За результатами діагностичного обстеження було затверджено необхідний обсяг докапіталізації ПАТ "Діамантбанк". ПАТ "Діамантбанк", як і вся друга двадцятка банків за розмірами активів, повинен був забезпечити значення нормативу достатності регулятивного капіталу (Н2) не менше ніж 5% станом на 01 квітня 2017 року.

ПАТ "Діамантбанк" подало до Національного банку України план реструктуризації, який передбачав виконання низки заходів з метою докапіталізації банку. Протягом 2016 року керівництво та власники істотної участі банку вживали заходи для виконання вимог з докапіталізації, зокрема, шляхом погашення кредитів позичальників – пов’язаних осіб, надання безповоротної фінансової допомоги, збільшення обсягу забезпечення за кредитами.

Однак, станом на 01 квітня 2017 року ПАТ "Діамантбанк" не забезпечило виконання заходів, передбачених планом реструктуризації, внаслідок чого банк не досяг мінімального значення нормативу достатності регулятивного капіталу. Враховуючи зазначене, Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Діамантбанк" до категорії неплатоспроможних.

Національний банк наголошує, що 96% (39 тисяч осіб) усіх вкладників ПАТ "Діамантбанк" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів обсягом близько 1.1 млрд. грн.

Станом на 24 квітня 2017 року фізичними особами – власниками істотної участі у ПАТ "Діамантбанк" є Давид Жванія, Ігор Керезь, Андрій Щукін та В’ячеслав Циганенко.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини