Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

ПАТ "ЕНЕРГОБАНК" віднесено до категорії неплатоспроможних

Національний банк України, керуючись статтями 7, 15, 55 Закону України "Про Національний банк України" та статтями 67, 73, 75, 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність", з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів 12 лютого 2015 року прийняв рішення про віднесення ПАТ "ЕНЕРГОБАНК" до категорії неплатоспроможних.

У зв’язку з проведенням у січні 2015 року ПАТ "ЕНЕРГОБАНК" ризикової діяльності, про що свідчило погіршення показників його фінансового стану та значна кількість скарг клієнтів, банк віднесено до категорії проблемних.

Після віднесення банку до категорії проблемних для стабілізації ситуації керівництвом Національного банку України неодноразово проводились зустрічі з керівництвом та потенційними інвесторами ПАТ "ЕНЕРГОБАНК". Водночас Національному банку України не було надано прийнятних та переконливих пропозицій щодо фінансового оздоровлення цього банку.

З огляду на це та враховуючи погіршення ситуації з ліквідністю та платоспроможністю ПАТ "ЕНЕРГОБАНК", а також те, що не було своєчасної підтримки банку його власниками, зокрема не подано належним чином розробленого та затвердженого плану фінансового оздоровлення банку, Правління Національного банку України прийняло постанову від 12 лютого 2015 року №96 "Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ЕНЕРГОБАНК" до категорії неплатоспроможних".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини