Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

ПАТ КБ "СТАНДАРТ" віднесено до категорії неплатоспроможних

Національний банк України прийняв рішення про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "СТАНДАРТ" (далі – ПАТ КБ "СТАНДАРТ") до категорії неплатоспроможних.

Прийняттю зазначеного рішення передувало віднесення банку в лютому 2015 року до категорії проблемних у зв’язку з проведенням ПАТ КБ "СТАНДАРТ" ризикової діяльності, що призвела до погіршення показників його фінансового стану й створила загрозу інтересам кредиторів та вкладників банку.

Крім того, за період з кінця вересня до кінця грудня 2014 року ПАТ КБ "СТАНДАРТ" було здійснено готівкових операцій з порушенням законодавства, що регулює відносини у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, на загальну суму близько 600 млн грн.

Однак після віднесення банку до категорії проблемних до Національного банку України у встановленому порядку банком та його акціонерами не було надано переконливих пропозицій щодо фінансового оздоровлення цього банку, водночас ситуація з ліквідністю ПАТ КБ "СТАНДАРТ" продовжувала погіршуватись.

Крім того, Національним банком України було встановлено, що ПАТ КБ "СТАНДАРТ" вчасно не виконувались зобов’язання перед кредиторами та вкладниками банку.

У разі настання таких умов відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

У зв’язку із вищезазначеним Правління Національного банку України з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів, керуючись статтями 7, 15, 55 Закону України "Про Національний банк України" та статтями 67, 73, 75, 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність", прийняло постанову від 19 лютого 2015 року № 116 "Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "СТАНДАРТ" до категорії неплатоспроможних".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини