Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

ПАТ КБ "ТК Кредит" віднесено до категорії неплатоспроможних через непрозорість структури власності

Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ КБ "ТК Кредит" до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в постанові № 60/БТ від 9 лютого 2016 року. Вперше банк виведено з ринку через непрозорість структури власності.

Починаючи з середини 2014 року Національний банк України неодноразово звертав увагу банку на невідповідність структури його власності вимогам щодо її прозорості. Однак банк ігнорував вимоги регулятора та не подавав запитуваних документів. Власники банку не вжили необхідних дій для приведення своєї структури власності у відповідність до вимог законодавства.

Кошти 98,9% вкладників будуть відшкодовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в обсязі близько 0.6 млн. грн.

Нагадаємо, до кінця 2015 року всі українські банки мали надати Національному банку інформацію на підтвердження прозорості структури власності. Регулятор попереджав, що банки, які не нададуть інформацію, будуть виведені з ринку. Національний банк планує завершити процес забезпечення прозорості структури власності українських банків до кінця I кварталу 2016 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини