Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

ПАТ "Унікомбанк" віднесено до категорії неплатоспроможних

ПАТ "Унікомбанк" через повну втрату ліквідності віднесено до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в постанові Правління Національного банку України від 15 жовтня 2015 р. №704.

До грудня 2014 року ПАТ "Унікомбанк" був зареєстрований і працював у Донецьку. Потім він згідно з вимогами законодавства був перереєструваний поза територією АТО, у Львові. Проте значна частина його активів та застав залишилась в Донецькій області. Боржники перестали обслуговувати кредити і надходження коштів до банку майже припинилося.

6 жовтня 2015 року ПАТ "Унікомбанк" було визнано проблемним. Водночас власники банку не вживали жодних заходів для підтримки його ліквідності, покращення фінансового стану та усунення порушень нормативно-правових актів Національного банку.

За даними статистичної звітності банку на кореспондентському рахунку в НБУ залишку коштів немає. Залишок готівкових коштів є критично низьким та станом на 13 жовтня 2015 року становив 80 тис. грн, або 0,01% від зобов’язань банку та 2% від невиконаних операцій клієнтів. Таким чином, ПАТ "Унікомбанк" був неспроможний своєчасно та в повному обсязі виконувати законні вимоги кредиторів через недостатність коштів.

Згідно з пунктом 3 частини першої статті 76 Закону України “Про банки і банківську діяльність” Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі встановлення фактів невідображення в бухгалтерському обліку документів клієнтів банку, що не виконані банком у встановлений  законодавством строк, після віднесення банку до категорії проблемних.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини