Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

ПАТ "Юніон стандард банк" віднесено до категорії неплатоспроможних

Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Юніон стандард банк" до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в постанові №665 від 02 жовтня 2015 року.

"Ще один банк з непрозорою структурою власності виводиться з ринку. Ми завершили етап очистки системи, проте банкам, що порушують законодавство та проводять підозрілі операції, не місце на цьому ринку. Ми приділяємо значну увагу прозорості та стабільності системи, і будемо і надалі боротися із порушниками", - підкреслила директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

ПАТ "Юніон стандард банк" був одним з банків, яким Національний банк направив листа про непрозорість структури власності, вимагаючи привести її у відповідність до законодавства.

Через непрозорість структури власності регулятор також посилив нагляд за банком.

Через збільшення ризиків інформаційної безпеки у вересні 2015 року банк визнано проблемним.

Протягом останніх днів ПАТ "Юніон стандард банк" почав проводити в значних обсягах операції з готівкою. Така діяльність могла призвести до погіршення фінансового стану банку, що у свою чергу поставило під загрозу безпеку коштів, довірених банку вкладниками та іншими кредиторами.

Крім того, всупереч забороні, ПАТ "Юніон стандард банк" почав укладати договори комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, що могло збільшити навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Згідно з пунктом 6 частини першої статті 76 Закону про банки, Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, у разі невиконання проблемним банком рішення НБУ (у тому числі про застосування заходів впливу/санкцій).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини