Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Підписано Меморандум про співпрацю між центральними банками України та Польщі

Підписано Меморандум про співпрацю між центральними банками України та Польщі

11 квітня Національний банк України та Національний банк Польщі (НБП) підписали Меморандум про домовленості (далі – Меморандум) для посилення співробітництва в умовах військової агресії російської федерації проти України.

Укладення Меморандуму є основою для розширення співпраці та сприятиме обміну інформацією і взаємній підтримці двох інституцій, а також встановленню тісніших зв'язків у фінансовій та банківській сферах між двома країнами.

"Партнерські стосунки та тісна співпраця між нашими інституціями пройшли не лише випробування часом, але й війною. Я щиро вдячний вам та вашій команді за той величезний внесок у фінансову оборону нашої країни, який ви робите з самого початку вторгнення агресора в Україну. Одним із беззаперечних доказів цього є рішення Національного банку Польщі відкрити своп-лінію на 1 мільярд доларів США. Я радий, що маю можливість підписати цей важливий документ, який ще раз підтверджує нашу спільну відкритість та налаштованість на розбудову і зміцнення відносин", – наголосив Голова НБУ Кирило Шевченко, звертаючись до професора Адама Глапінського, Голови Національного банку Польщі, під час підписання Меморандуму.

"Під час зустрічі у Варшаві ми обговорили співпрацю, спільні проекти та виклики, що постали перед центральними банками через війну в Україні. Разом з Кирилом Шевченком ми підписали Меморандум про домовленості на підтвердження наших хороших відносин та міцних зв’язків між нашими банками", – сказав професор Адам Глапінський, Голова Національного банку Польщі.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини