Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Підсумки четвертої економічної конференції студентів та молодих дослідників

Підсумки четвертої економічної конференції студентів та молодих дослідників

Наукова конференція студентів та молодих дослідників "Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку" Національного банку та Київської школи економіки відбулася 15 травня 2020 року.

Студенти та молоді дослідники з Києва, Харкова, Львова, Вінниці, Запоріжжя, Сум та Таллінну (Естонія) подали свої дослідження до участі в конференції.

У фіналі конференції учасники презентували сім найкращих робіт.

У своїх дослідженнях вони вивчали такі питання:

  • Як змінюється механізм трансмісії монетарної політики в малій відкритій економіці при моделюванні кількох типів економічних агентів?
  • Які результати щодо встановлення контрциклічного буфера капіталу в Україні будуть отримані на основі моделей раннього реагування?
  • Чи пов’язані рішення щодо заощаджень з економічним популізмом?
  • Які особливості інфляційних очікувань в Україні та яка роль цін на продукти харчування?
  • Чи є зв'язок між міжнародною допомогою та нерівністю в країнах-реципієнтах?
  • Як грошові перекази впливають на реальний ефективний курс гривні на економіку?
  • Який оптимальний підхід до встановлення мінімальної заробітної плати?

Перше місце виборола робота Анатолія Глазунова з Київської школи економіки "Operationalizing countercyclical buffer in Ukraine basing on the early warning models". У цій роботі автор аналізує баланси комерційних банків і макроекономічні показники за період з 2009 до 2019 року та вивчає оптимальний поріг активізації накопичення контрциклічного буфера капіталу. Згідно з результатами моделі встановлення буфера на рівні 2,25% зменшило б негативний вплив шоків у 2008-2009 та 2014-2015 роках.

Другі місця отримали роботи Анни Вакарової (Київська школа економіки) "Monetary policy transmission mechanism in small open economy with heterogeneous agent", Павла Ілляшенка (Талліннський технічний університет) та Дарії Михайлишиної (Центр економічної стратегії) “Gender, Present Bias, and Economic Populism: Explaining Saving Behavior in Ukraine”, Павла Мартишева (Київська школа економіки) та Софії Дунець (Київська школа економіки, Національний банк України) “Formation of inflation expectations and second-round effect from food prices in Ukraine”.

Представлені роботи рецензувала комісія експертів. Переможці конкурсу отримали сертифікати на навчання у Київській школі економіки.

Детальну інформацію про конференції НБУ можна знайти за посиланням.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини