Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Підсумки робочого візиту Голови Національного банку України для участі у Щорічних зборах Ради Керуючих ЄБРР

Підсумки робочого візиту Голови Національного банку України для участі у Щорічних зборах Ради Керуючих ЄБРР

Голова Національного банку України Кирило Шевченко завершив візит до Марракеша (Королівство Марокко) у складі офіційної делегації України, яка взяла участь у Щорічних зборах Ради Керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку.

"Реагування на виклики в буремному світі" – тема цьогорічних зборів, що вперше за три роки проходили у гібридному форматі. Представники міжнародної фінансової спільноти розглянули глобальну економічну картину, зокрема питання зростання інфляції та можливих змін у енергетичній та продовольчій безпеці регіонів, де здійснює свою діяльність ЄБРР. Окремою темою заходів у межах зборів стали економічні наслідки війни росії проти України для країн здійснення операцій ЄБРР.

Голова Національного банку виступив із промовою на засіданні Регіональної групи держав – членів ЄБРР, до якої входить Україна. Він подякував усім, хто підтримує нашу державу та ставить життя українців вище за російські газ, нафту, гроші чи економічні та політичні вигоди.

"Війна в Україні стала переломним моментом, що вимагає від світу термінових та нестандартних рішень. Ефективною відповіддю на загрозу глобальній економічній безпеці стане посилення міжнародного санкційного тиску, що допоможе зменшити можливості рф надалі фінансувати війну проти нашої держави", – наголосив Кирило Шевченко.

У межах візиту також відбулися двосторонні зустрічі Голови Національного банку України з керівництвом ЄБРР. Кирило Шевченко подякував представникам Банку за всебічну підтримку України у боротьбі з російськими окупантами та прагнення допомогти нашій державі у післявоєнному відновленні.

"Пакет стійкості" ЄБРР та рішення закрити свої представництва у москві та мінську разом із призупиненням реалізації існуючих проєктів у росії та білорусі є підтвердженням відомої істини про те, що важкі часи допомагають виявити справжніх друзів та показують справжній сенс партнерства", – наголосив Голова НБУ під час зустрічі з керуючим директором ЄБРР у секторі фінансових установ Франсісом Маліжем.

Під час зустрічі з керуючим директором ЄБРР з питань економіки, політики та управління Крістофом Денком та директором з питань розвитку ринку капіталу та фінансових ринків Алексом Пивоварським сторони обговорили співпрацю в межах спільного проєкту технічної допомоги з адаптації положень нормативної бази України та принципів нагляду до стандартів пруденційного нагляду ЄС у банківському секторі.

"Наразі проведено ґрунтовну роботу щодо оцінки еквівалентності регуляторної та наглядової бази Європейською службою банківського нагляду. Ми сподіваємося на подальшу співпрацю з ЄБРР у цьому проєкті, оскільки це одна з важливих складових нашого євроінтеграційного курсу", – підкреслив Кирило Шевченко.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини