Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Підсумки Сьомої наукової конференції для студентів та молодих дослідників
Підсумки Сьомої наукової конференції для студентів та молодих дослідників (2)
Підсумки Сьомої наукової конференції для студентів та молодих дослідників (3)
Підсумки Сьомої наукової конференції для студентів та молодих дослідників (4)
Підсумки Сьомої наукової конференції для студентів та молодих дослідників (5)

Підсумки Сьомої наукової конференції для студентів та молодих дослідників

Сьома наукова конференція для студентів та молодих дослідників "Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку" відбулася 24 травня 2024 року. Вперше з 2019 року конференція Національного банку України та Київської школи економіки проходила в Києві (в гібридному форматі).

Для презентації під час фіналу конференції НБУ та КШЕ відібрали вісім найкращих робіт.

Дослідження охопили широкий перелік тем: від оцінювання валютних ризиків та волатильності реального ефективного обмінного курсу до інфляційних очікувань, особливостей паритету процентних ставок в Україні та оптимізації витрат банків на маркетингову діяльність. Молоді дослідники також презентували роботи про вплив тіньової економіки на економічний та соціальний розвиток й оцінку доступності програм державного кредитування.

Запрошеним почесним доповідачем цьогорічної конференції став Алекс Нікольсько-Ржевський (професор Ліхайського університету). Він прочитав лекцію на тему "Окреслюючи майбутнє: вирішальна роль економічних досліджень у непевні часи".

Зважаючи на загальний високий рівень досліджень, журі конференції вирішило оголосити три кращі роботи, без визначення послідовності призових місць.

Переможцями Сьомої наукової конференції для студентів та молодих дослідників стали:

  • Діана Цимбал (Національний університет "Києво-Могилянська академія") з роботою "Вплив тіньової економіки у розрізі несплати ПДФО із заробітної плати на соціальний та економічний розвиток України";
  • Роман Солтисяк (Національний університет "Києво-Могилянська академія", Національний банк України) з роботою "Оцінка впливу програми "Доступні кредити 5-7-9%" на підприємства корпоративного сектору України";
  • Віталій Крамар (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Національний банк України) з роботою "Еволюція заякорення інфляційних очікувань підприємств в Україні: аналіз на основі моделі TVP-VAR-SV".

Усі фіналісти конференції отримали дипломи від Національного банку України.

Кращі дослідницькі роботи також будуть рекомендовані до публікації в журналі Visnyk of the National Bank of Ukraine та передані на анонімне зовнішнє рецензування (відповідно до видавничої політики журналу).

Переможці конференції та їхні наставники отримали запрошення на VIII Щорічну дослідницьку конференцію центробанків України та Польщі, яка також відбудеться у Києві (в гібридному форматі). Вони матимуть змогу поспілкуватися з провідними фахівцями та центробанкірами світу, зокрема з ключовими спікерами конференції: першою заступницею директора-розпорядника МВФ Гітою Гопінат та членом Консультативної ради Виконавчої ради ЄЦБ Френком Сметсом.

Саме під час Щорічної дослідницької конференції відбудеться офіційне нагородження переможців студентського змагання. Вони отримають цінні призи від Національного банку та сертифікати на навчання за одним із курсів на вибір у межах магістерських програм з економіки від Київської школи економіки.

Програма конференції розміщена на сайті НБУ, презентації молодих дослідників прикріплені до цього пресрелізу, аудіозапис лекції почесного доповідача доступний за посиланням.

Довідково

Національний банк разом із Київською школою економіки проводить Наукову конференцію для студентів та молодих дослідників "Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку" щорічно з 2017 року, за винятком вимушеної перерви у 2022 році.

За сім років молоді науковці з різних університетів та дослідницьких інституцій як України, так і інших країн подали 144 роботи. З них 71 було відібрано для фіналу конференції. 21 учасник конференції долучився до команди Національного банку. Значна частина з них продовжує свій кар’єрний шлях у різних підрозділах українського центрального банку.

 

Теги
Документи
Your browser does not support SVGs
"Оцінка впливу програми "Доступні кредити 5-7-9%" на підприємства корпоративного сектору України", Роман Солтисяк
Завантажити
Your browser does not support SVGs
"Еволюція заякорення інфляційних очікувань підприємств в Україні: аналіз на основі моделі TVP-VAR-SV", Віталій Крамар (ENG)
Завантажити
Your browser does not support SVGs
"Оцінювання валютних ризиків відкритої економіки", Валерія Яценко
Завантажити
Your browser does not support SVGs
"Особливості паритету процентних ставок в Україні", Денис Бобир (ENG)
Завантажити
Your browser does not support SVGs
"Інфляція та поріг уваги до неї в Україні", Максим Гоменюк
Завантажити
Your browser does not support SVGs
"Оптимізація витрат на маркетингову діяльність банківських установ", Юлія Денисюк
Завантажити
Your browser does not support SVGs
"Моделювання впливу волатильності РЕОК", Богдан Чепига
Завантажити
Your browser does not support SVGs
"Вплив тіньового сектору у розрізі несплати ПДФО із заробітної платина економічний та соціальний розвиток України", Цимбал Діана
Завантажити
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини