Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Порядок видачі небанківським установам ліцензії на переказ коштів в національній валюті суттєво спрощено

Національний банк спростив порядок видачі небанківським установам ліцензії на переказ коштів в національній валюті без відкриття рахунків, скасувавши обов’язок небанківської установи узгоджувати з Національним банком внутрішні правила про переказ коштів.

Відтепер у пакеті документів для отримання ліцензії замість внутрішніх правил про переказ коштів подаватиметься інформаційна довідка щодо умов та порядку надання небанківською установою послуг з переказу коштів у формі опитувальника за встановленим зразком.

Така форма документа буде більш зрозумілою і прозорою для заявника. Її підготовка заявником та опрацювання співробітниками Національного банку потребуватиме значно менших витрат часу.

Зразок інформаційної довідки для заповнення у формі зручного опитувальника розміщено на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку в розділі "Форми документів для отримання ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків".

Що стосується внутрішніх правил про переказ коштів, то вони стають документом виключно внутрішнього користування небанківської установи.  Розробляється та затверджується такий документ (разом з порядком внутрішнього контролю та іншими внутрішніми документами) до початку надання послуг з переказу коштів у відповідності з оновленими вимогами до них, гармонізованими з Директивою (EU) 2015/2366 (PSD2) та Керівними принципами ЕВА.

Крім того, оновлено вимоги до бізнес-плану, який подається небанківською установою до Національного банку для отримання ліцензії.

Відповідні зміни до Положення про порядок видачі ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків були затверджені постановою Правління Національного банку від 06 листопада 2019 року № 128 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України". Постанова набирає чинності з 15 листопада 2019 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини