Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Президент України представив Голову Національного банку Кирила Шевченка

Президент України представив Голову Національного банку Кирила Шевченка

Сьогодні відбулося офіційне представлення Президентом України Володимиром Зеленським Голови Національного банку України Кирила Шевченка команді Національного банку. В зустрічі також взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко, члени Ради Національного банку та представники посольств.

"Очолити НБУ в період непростої фінансової ситуації в світі та Україні може тільки смілива та впевнена в собі людина. І я вірю, що незважаючи на труднощі та виклики, новий очільник Нацбанку впорається з усіма ключовими завданнями.

Найперше, Національний банк має бути опорою макроекономічної стабільності, а його монетарна політика підтримувати таку стабільність. Як незалежний регулятор НБУ має працювати на довгострокове економічне зростання в умовах стабільності національної валюти. Також перед Головою НБУ стоять завдання з мінімізації впливу коронокризи на економіку та пришвидшення виходу з цієї кризи. Важливо продовжувати ефективну співпрацю з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та іншими фінансовими партнерами України. Не менш важливо, запровадити системні рішення, які нарешті забезпечать дві довгоочікувані речі: це реальні кредити для українського бізнесу та доступне іпотечне кредитування для громадян. І для цього потрібні скоординовані кроки та зміни не лише з боку НБУ, але й від уряду, парламенту та судової системи", – зазначив Президент України Володимир Зеленський, представляючи Голову колективу НБУ.

"Сьогодні парламент, Президент, уряд та Національний банк можуть і мають стати єдиним механізмом розбудови національної економіки. Ми маємо разом створити сприятливі умови, зокрема монетарні та пруденційні, для стійкого економічного зростання. Без ефективно вибудованого діалогу між нами досягнути цього неможливо. Я зроблю все від мене залежне для підвищення впливу центробанку в сфері підтримання української економіки та підвищення якості життя українців", – наголосив Голова Національного банку Кирило Шевченко.

"Хочу запевнити, що Рада Національного банку України як орган, який розробляє Основні засади грошово-кредитної політики, буде спільно з Правлінням Національного банку реалізовувати цю політику, яка буде служити розвитку української держави", – зазначив Голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

Промова Голови Національного банку Кирила Шевченка: https://bit.ly/2WU7Q2H

Відеозапис заходу: https://bit.ly/30uZBuQ

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини