Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Про результати судового оскарження рішення Національного банку про накладення штрафу на ПАТ "КБ "СОЮЗ"

Про результати судового оскарження рішення Національного банку про накладення штрафу на ПАТ "КБ "СОЮЗ"

Київський окружний адміністративний суд 04 квітня 2023 року закрив провадження в адміністративній справі за позовом ПАТ "КБ "СОЮЗ" до Національного банку про визнання протиправним та скасування рішення  про накладення штрафу на банк за порушення у сфері фінансового моніторингу.

Судове рішення набрало законної сили.

Нагадаємо, у грудні 2015 року Національний банк застосував до ПАТ "КБ "СОЮЗ" захід впливу у вигляді накладення штрафу в розмірі 33 600,00 грн за порушення вимог пункту 6.14 розділу VI Положення про здійснення банками фінансового моніторингу, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 14 травня 2003 року № 189*. Зокрема, ПАТ "КБ "СОЮЗ" було порушено строк внесення до реєстру фінансових операцій інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, виявлені за результатами здійснення перевірки банку Національним банком.

ПАТ "КБ "СОЮЗ"ˮ оскаржив у судовому порядку  рішення Національного банку про накладення штрафу в січні 2016 року.

Окружний адміністративний суд міста Києва 27 жовтня 2016 року позовну заяву банку задовольнив повністю. Київський апеляційний адміністративний суд 14 грудня 2016 року залишив це судове рішення без змін.

Національний банк не погодився з такими судовими рішеннями та звернувся до Вищого адміністративного суду України, який 21 червня 2017 року зазначені судові рішення скасував та направив справу до суду першої інстанції на новий розгляд.

Окружний адміністративний суд міста Києва 23 січня 2018 року позовну заяву банку задовольнив повністю.

Національний банк знову оскаржив таке судове рішення. Київський апеляційний адміністративний суд 22 березня 2018 року скасував це судове рішення та прийняв нове рішення про відмову в задоволенні позовних вимог.

ПАТ "КБ "СОЮЗ" звернувся з касаційною скаргою до Верховного Суду.

Постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 25 березня 2021 року зазначені судові рішення було скасовано, а справу направлено до суду першої інстанції на новий розгляд.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 04 квітня 2023 року закрито провадження в адміністративній справі у зв’язку з відмовою позивача (на сьогодні – ліквідатора ПАТ “КБ “СОЮЗˮ ) від позовних вимог.

ПАТ "КБ "СОЮЗ" наразі перебуває на фінальній стадії ліквідації. У січні 2023 року ліквідатор ПАТ “КБ “СОЮЗˮ  сплатив штраф.

*Діяло на момент вчинення порушень.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини