Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Про зміни в організаційній структурі НБУ

Про зміни в організаційній структурі НБУ

Національний банк України з метою оптимізації процесів організаційного забезпечення діяльності Правління та Ради НБУ вніс зміни до власної організаційної структури. У вертикалі підпорядкування "Загальний блок", керівництво якою здійснює Голова Національного банку Андрій Пишний, два структурні підрозділи, між якими були розподілені окремі функції щодо забезпечення організації діяльності Ради та супроводження взаємодії з Радою, будуть трансформовані в один підрозділ.

Так, з організаційної структури Національного банку виключається Секретаріат Ради НБУ, а функції цього підрозділу передаються до Офісу Правління НБУ та інституційних відносин, який і раніше, зокрема відповідав за організацію та супроводження взаємодії з Радою НБУ. Тобто тепер усі процеси, які, зокрема, пов’язані з забезпеченням організації діяльності Ради та супроводженням взаємодії Правління та Ради, будуть зосереджені в одному підрозділі.

Таке рішення ухвалено регулятором з метою оптимізації виконання власних  функцій з урахуванням практики центральних банків, що входять до Європейської системи центральних банків, де впроваджена централізована структура підтримки та організаційного забезпечення для керівних органів, а також зважаючи на необхідність забезпечення виконання рекомендацій, наданих за результатами аудиту.

Імплементація цього міжнародного досвіду в НБУ сприятиме підвищенню ефективності та злагодженості організаційного забезпечення діяльності Правління та Ради, поліпшенню взаємодії між Правлінням та Радою, а також оптимізації внутрішніх процесів та ресурсів регулятора.

До оновлених функцій Офісу Правління НБУ та інституційних відносин належатиме, зокрема:

  • розвиток інституційних відносин Національного банку України зі стейкхолдерами;
  • розвиток взаємодії Національного банку України з Офісом Президента України, Верховною Радою України, Кабінетом Міністрів України, іншими органами державної влади;
  • організація та супроводження діяльності Правління НБУ;
  • організація та супроводження діяльності Ради НБУ.
Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини